Catalogus Alpheios 2017

Trainers

Trainers Alpheios

Onze trainingstrajecten worden verzorgd door een multidisciplinair team van professionele trainers met een ideale mix tussen een trainersachtergrond gericht op meetbare gedragsontwikkeling én jarenlange ervaring in de schoonmaakbranche. In de training worden deelnemers geconfronteerd met eigen gedrag, uitgedaagd tot zelfreflectie en ervaren ze nieuw gedrag buiten de eigen ‘comfort zone’. Maar dat niet alleen, ze krijgen in de training concrete tools aangereikt, waarmee ze het geleerde daadwerkelijk in de eigen praktijk kunnen toepassen en een gedragsverandering laten zien!

profielfoto-noortje2.jpgNoortje van den Elsen heeft ruim 8 jaar ervaring als trainer, adviseur en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en verzorgen van trainings- en opleidingstrajecten in onder andere de gezondheidszorg. Daarvoor heeft ze 6,5 jaar bij de Randstad Holding gewerkt, waarvan de laatste 3,5 jaar als re-integratieadviseur/trainer. Ze heeft na haar HBO opleiding ‘International Business and Languages’ diverse ‘Train de trainer-’ en ‘Persoonlijke ontwikkeling’-trajecten doorlopen (EMC, Bureau Zuidema, Suzanne van Veen) en de nodige gecertificeerde trainingen gevolgd rond NLP (IEP) en team- en intervisie coaching (Marijke Lingsma).

Ze is werkzaam bij Alpheios als Manager Opleidingsportfolio en verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van onze ‘vormende’ trainingen en opleidingen. Ze is tevens opgeleid tot RAS Basisopleiding (BO) docent en heeft de RAS BO met module Gezondheidszorg (GZ) gevolgd. 


“Mijn passie is om mensen aan nieuwe inzichten te helpen en ze uit te dagen om hier daadwerkelijk iets mee te doen, waardoor ze uit zichzelf in beweging komen en intrinsiek gemotiveerd zijn om hun gedrag te veranderen. Dit bereik ik door in de interactie eerlijk te benoemen wat ik zie, respectvol te confronteren en door te erkennen wat de ander al in huis heeft. Mijn ‘ding’ is mensen stimuleren, motiveren en activeren, waarbij ik aansluit bij de ander en door middel van mijn oprechte interesse, enthousiasme en overtuigingskracht anderen help het beste uit zichzelf te halen!”
profielfoto-birgitte2.jpg
Brigitte van Ham
is na haar lerarenopleiding haar loopbaan gestart als managementtrainee bij een grote onderneming in de facilitaire dienstverlening. Na enkele jaren in diverse functies bij verschillende bedrijven te hebben gewerkt is zij zich gaan toeleggen op het geven van applicatietrainingen en het vaktechnisch opleiden van medewerkers in de schoonmaakbranche. Later verlegde zij haar focus naar trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, communicatieve vaardigheden, leiderschap, duurzame inzetbaarheid en didactische vaardigheden. Inmiddels is dit haar voornaamste werkterrein.  


Zij ontwikkelde haar vakbekwaamheid bij Blankestijn en Partners in Wageningen waar zij de post -HBO registeropleiding ‘Trainen met hart en ziel®’ met succes heeft afgerond. Favoriete thema’s zijn persoonlijke effectiviteit, leiderschap en samenwerken, duurzame inzetbaarheid en didactische vaardigheden.

“Ik ga ervan uit dat ieder mens alles in huis heeft om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Ik geniet van ontwikkelen en heb plezier in het begeleiden van mensen. Met mijn inlevingsvermogen en analytische kwaliteiten kom ik snel tot de kern van de zaak. Mijn begeleiding kenmerkt zich door betrokkenheid, confronteren, humor, veiligheid en vertrouwen.”
profielfoto-jenny2.jpgJenny Rouwette
heeft een achtergrond in het agogisch werk. Na haar opleiding werkte ze 8 jaar in de jeugdzorg. Daarna stapte ze over naar de zakelijke dienstverlening en was ze ruim 17 jaar werkzaam binnen Vebego in diverse HR- functies, met opleiden en het ontwikkelen van mensen als rode draad. Zo ontdekte ze haar affiniteit met trainen en coachen. Ze verzorgde trainingen op het gebied van leidinggeven, resultaatgerichtheid, samenwerken, communicatie en persoonlijke effectiviteit en begeleidde mensen met loopbaanvragen.

Jenny is post-HBO opgeleid tot opleidingsdeskundige en verdiepte zich verder in het vak van trainer en coach o.a. via de School voor Psychodrama en Groepsprocessen, de opleiding loopbaanmanagement en –coaching bij GITP en de post-HBO registeropleiding ‘Trainen met Ziel en Zakelijkheid®’ bij Blankestijn & Partners, die ze met succes heeft afgerond. Ook is ze gecertificeerd Birkman consultant.

“Mijn werkwijze kenmerkt zich door enthousiasme en oprechte betrokkenheid. Ik werk flexibel en resultaatgericht en ‘confronteer met het hart’. Ik schuw de diepgang niet en zet tegelijkertijd een flinke portie nuchter verstand in. Het begeleiden van mensen in hun ontwikkelingstocht, daar geniet ik van. Ik stimuleer mensen om de verantwoordelijkheid te nemen en werk vanuit de actualiteit van de deelnemer: de eigen praktijk. Ik bied deelnemers daarbij concrete handvatten die passen bij de eigen stijl en persoonlijkheid, gericht op het daadwerkelijk realiseren van effectief gedrag.”