Catalogus Alpheios 2017
Veiligheidsinformatiebladen
Online bestellen
Methoden en systemen

Kleinschalig zorgen: Welkom Thuis

Kleinschalig zorgen: Welkom Thuis

In toenemende mate wordt vanuit organisaties verwacht dat ouderenzorg kleinschalig georganiseerd wordt. De cliënt moet een gastvrij gevoel krijgen. Alsof hij thuis is. Daarbij moeten de kosten omlaag, waardoor het organiseren niet makkelijker wordt. De veranderde visie op ouderenzorg en de strategische zorgagenda zetten de zorginstellingen op scherp. Richtlijnen van het RIVM worden steeds strenger. De druk vanuit de IGZ wordt steeds groter. Tegelijkertijd dient de patiëntveiligheid ook in kleinschalige setting gegarandeerd te worden.  

Het moet schoner, het moet anders
De situatie vraagt om hulp bij een integrale aanpak van zorg en schoonmaak, een andere werkwijze en het herinrichten van processen.  

Organisaties begeven zich met het inrichten van schoonmaak in de kleinschalige zorg vaak op nog onbekend terrein. Lijnen tussen verantwoordelijkheidsgebieden vervagen als de schoonmaak onderdeel wordt van het takenpakket van de integrale zorgmanager. Terwijl de uitdaging om schoonmaak zo veilig en gastvrij mogelijk in te richten blijft bestaan. Dat vraagt om kennisoverdracht over regelgeving, processen en handelingen. Het opleiden van multi-inzetbare medewerkers. Hulp bij prioritering van werkzaamheden en bewustwording van het belang van schoonmaak voor het totale zorgaanbod en de thuisbeleving van cliënten. Efficiënte inrichting zodat er meer tijd ontstaat voor zorg voor de cliënt.  

Welkom Thuis: maatwerk voor schoonmaak in de kleinschalige zorg
Bij het beantwoorden van dit vraagstuk opereren zorginstellingen op het snijvlak van noodzakelijke kostenreductie, cliënt- en patiëntveiligheid en gastvrijheid. Alpheios is de partner die dat spanningsveld als geen ander kent en biedt antwoord met haar maatwerkprogramma ‘Welkom Thuis’: Gastvrije zorg in een huishoudelijke omgeving.  

Bouwen aan resultaat
Alpheios heeft de middelen om u op alle vlakken te ondersteunen en uw doelstellingen te behalen samengevat in haar maatwerkprogramma ‘Welkom Thuis’.

‘Welkom Thuis’ bestaat uit zes bouwstenen die met elkaar één integrale aanpak vormen om uw dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Maar ook afzonderlijk van elkaar uw schoonmaakorganisatie optimaliseren. Want soms is het versterken van één zwakke schakel in het proces de link naar optimale dienstverlening.

Wilt u meer weten over Welkom Thuis en de mogelijkheden binnen uw organisatie? Bekijk dan hier de brochure of neem contact op met Alpheios.