Veiligheidsinformatiebladen
Catalogus Alpheios 2017
Online bestellen
Over Alpheios

3D-schraper genomineerd voor de innovatie award

20 jun 2017 - De jury van de Golden Service Awards heeft uit 30 inzendingen de genomineerden voor de innovatie- en mvo award bekendgemaakt. De 3D-schraper van Hago Rail Services die samen met Alpheios ontwikkeld werd, is een van de vijf genomineerden voor de innovatie award. De uitreiking is op donderdag 22 juni in het Miele Experience Center in Vianen.

Strenge selectie
De 3D-schraper is uit 18 ingediende cases samen met vier andere genomineerd voor de innovatie award. Tien juryleden beoordeelden aan de hand van de criteria eerst individueel de cases. Daarna zijn alle cases nog eens gezamenlijk doorlopen en zijn de vijf beste genomineerd. De jury over de 3D-schraper: “Bijzonder hoe deze innovatie vanaf de werkvloer is ontwikkeld. Deze tool is fantastisch in  eenvoud.”
De schraper neemt het donderdag 22 juni op tegen de vier andere genomineerden in deze categorie. De kanshebbers krijgen de gelegenheid om hun case te presenteren voor de jury en de bezoekers. Aan het eind van de dag worden de winnaars van de innovatie- en mvo award bekend gemaakt. 

Ontwikkeling 3D-schraper
Twee medewerkers van Hago Rail Services, Hakim Zaid en Maikel Kiridongo, hebben het idee voor de schraper bedacht. In de praktijk ervaren veel treinschoonmakers problemen met het legen van prullenbakken. Het dient niet alleen snel te gebeuren, maar ook veilig: zonder met de handen in de bakken te komen. Vastzittend vuil op de bodem van de bakken brengt de schoonmakers nog wel eens in de verleiding toch met de handen in de bakken te gaan. Met prik- en snijincidenten tot gevolg. Daarbij brengt het veelvuldig voorover buigen rugklachten met zich mee. Hakim en Maikel bedachten daarom een schraper waarmee prullenbakken snel, veilig en eenvoudig geleegd kunnen worden. Alpheios ontwikkelde dit idee verder door, wat resulteerde in de huidige professionele 3D-schraper. Hierbij werd gebruik gemaakt van de innovatieve 3D-printing technologie.

Wilt u bij de uitreiking zijn? Kijk dan hier voor meer informatie.