Alpha D3-Fogging

Jaarlijks vinden in ziekenhuizen en zorginstellingen duizenden desinfecties plaats als gevolg van een virus- of bacterie-uitbraak. MRSA en Noro zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de moeilijkste te bestrijden besmettingen waar de gezondheidszorg mee te maken heeft. Het leidt soms tot een opname- of operatiestop en beperkte bezoekregelingen. Met grote gezondheids- en financiële gevolgen.

In samenwerking met internationaal gerenommeerde onderzoekers en instituten, ontwikkelde Alpheios een geavanceerde desinfectiemethode gebaseerd op het vernevelen van waterstofperoxide. De methode is door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) gevalideerd en goedgekeurd voor toepassing binnen de gezondheidszorg. Met Alpha D³-Fogging biedt Alpheios een eenvoudige en zekere desinfectiemethode voor besmettingen van Noro, MRSA, VRE en andere BRMO.

Sinds de introductie van Alpha D³-Fogging is het systeem al bij meer dan 120 ziekenhuizen en zorginstellingen binnen Nederland en België ingezet om kamers en afdelingen volledig te desinfecteren.

Voordelen van Alpha D³-Fogging

  • Besmette ruimtes zijn binnen enkele uren gedesinfecteerd en direct gebruiksklaar.
  • Bedden, meubels, gordijnen en andere materialen kunnen gewoon blijven staan en worden ook gedesinfecteerd.
  • Oppervlakken die normaal onbereikbaar zijn of geen behandeling met een waterige oplossing verdragen (spanningdragende delen, elektrische apparatuur e.d.) worden doeltreffend in het proces meegenomen.

Binnen 24 uur vrij van een besmetting

Bij de traditionele bestrijdingsmethoden moet vaak een hele afdeling worden gesloten of een verpleegafdeling worden ontruimd. Dit kost veel tijd, geld en brengt daarnaast veel onrust met zich mee voor de patiënten, familieleden en het verplegend personeel.

Dankzij deze desinfectiemethode kan een uitbraak binnen 24 uur zijn opgelost. Download de brochure voor meer informatie of neem contact met ons op.

Contact

Meer informatie of een demonstratie? Neem contact met ons op.