Ruimtedesinfectiemethode

Sterisafe Pro

Voor uw gasten, uw cliënten en uw medewerkers wilt u een zo schoon en veilig mogelijke omgeving creëren. Hygiëne, en daardoor het beperken van besmettingsrisico’s, is van vitaal belang. Vaak is goed reinigen voldoende. Maar wat als dat niet voldoende is? Bijvoorbeeld bij een besmette patiëntenkamer of bij een uitbraak? Juist bij dit soort situaties kunt u geholpen zijn met onze ruimtedesinfectiemethode op basis van ozon: Sterisafe.

afbeelding

Wat betekent ruimtedesinfectie met ozon?

Sterisafe is een mobiele, geautomatiseerde ruimtedesinfectiemachine die ozon genereert. De machine brengt een watermist aan in een ruimte waarlangs de ozon zich verspreidt. Overal waar de mist in contact komt, slaat deze neer en de in de nevel meegedragen ozon desinfecteert deze plek. Ozon desinfecteert bij de juiste concentratie en blootstelling zo sterk dat alle ziekteverwekkers zoals virussen, bacteriën, schimmels en sporen worden afgedood.

Desinfectie met ozon & toelating

De Sterisafe methode is gebaseerd op in situ (ter plekke) gegenereerde ozon. Daardoor is deze methode vrijgesteld van een toelating door het Ctgb. Het Ctgb zegt op haar website over in situ gegenereerde ozon “Ozon, dat op de plaats van toepassing wordt opgewekt door middel van daartoe bestemde apparatuur, valt niet onder de werking van de biocidewet”. Uiteraard zijn van deze methode veel testen beschikbaar die de desinfecterende werking aantonen. Wilt u zelf een test doen met deze methode, dan kan dat uiteraard ook.

Hoe werken wij op uw locatie met Sterisafe?

We bieden Sterisafe aan als dienst. Dat betekent dat onze getrainde operator met alle noodzakelijke machines en materialen naar uw locatie toe komt en het desinfectieproces voor u uitvoert.

   1. De Sterisafe machine(s) worden door onze operator in de ruimte gereden.
   2. De ruimte wordt luchtdicht verzegeld met speciale tape en afdekplaten.
   3. Het proces wordt buiten de ruimte door onze operator via een tablet ingeschakeld en verloopt volledig automatisch. Dit proces wordt volledig geregistreerd en is online beschikbaar in een logboek.
   4. De luchtvochtigheid in de ruimte wordt verhoogd door het vernevelen van gedemineraliseerd water. De in de ruimte gebrachte ozon mengt zich met de mist en verspreidt zich in de ruimte.
   5. Na het desinfectieproces start automatisch ook het proces om de lucht weer te zuiveren.
   6. Als het proces voltooid is en de kamer weer vrijgegeven kan worden, zorgt onze operator voor verwijdering van alle beschermingsmaterialen en neemt alle materialen en machines weer mee.
   7. De ruimte is gedesinfecteerd en u kunt deze direct weer gebruiken.

Meer weten? Of Sterisafe inzetten?

Als u denkt dat Sterisafe voor u een oplossing is, of als u een besmettingsprobleem heeft en benieuwd bent of Sterisafe kan helpen, neem dan contact met ons op!

We helpen u graag om samen te bepalen of desinfectie nodig is en wat de meest optimale desinfectiemethode is in uw situatie.