INSTRUCTIEVIDEO’S VEILIG EN SCHOON WERKEN

Hoe kan ik goed voorbereid aan de slag in een mogelijke risicosituatie?

In deze hectische periode kan het voorkomen dat schoonmakers worden ingezet in situaties die zij doorgaans niet gewend zijn, bijvoorbeeld in een zorgomgeving terwijl ze doorgaans kantoorgebouwen reinigen. Ook voor schoonmakers die wel regelmatig in een zorgomgeving aan de slag zijn, kan de huidige coronasituatie voor twijfels en onzekerheid zorgen. Zeker weten dat u goed voorbereid en veilig aan de slag kunt? Bekijk onze instructievideo’s.

Hoe werk ik veilig en schoon bij corona?

Het is belangrijk om veilig en schoon te werken, zodat u aan het eind van de dag weer gezond naar huis kunt. In onderstaande video leggen we het hoe en waarom van veilig werken uit door antwoord te geven op de volgende vragen: Wat is het voor een virus? Wat zijn de basisregels? Hoe voorkom je kruisbesmetting? En waarom extra aandacht voor handcontactpunten?

Hoe was ik mijn handen?

Handen wassen lijkt eenvoudig, maar juist nu is het ontzettend belangrijk om dit goed te doen. In onderstaand instructiefilmpje doen we alle stappen rustig voor.

Hoe desinfecteer ik mijn handen?

Naast handen wassen is het desinfecteren van uw handen ook belangrijk om besmetting te voorkomen. In onderstaande video laten we zien hoe u dit op de juiste manier doet, zodat u veilig werkt.

Hoe trek ik mijn handschoenen uit?

Het is zeer belangrijk dat u uw handschoenen op de juiste manier uittrekt. In onderstaande instructievideo laten we zien hoe u dat doet, en vertellen we waarom dit zo belangrijk is.

Hoe trek ik mijn beschermende kleding aan en uit?

Bij een besmette patiënt of ruimte is beschermende kleding erg belangrijk. Voor het aan- en uittrekken van deze kleding gelden strenge regels, die er zijn om u te beschermen. In onderstaande video doen we voor welke stappen u moet nemen en leggen we uit waarom u hier extra aandacht voor moet hebben.

Heeft u vragen over infectiepreventie en risicosituaties?

Alpheios ondersteunt u graag met advies, praktische tips en werkinstructies. Neem gerust contact met ons op als u wilt weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen.

Neem contact op