Opleidingen voor specialistische schoonmaak

Hoe maken we van jouw vakmensen echte specialisten?

Schoonmaken is vakmanschap. Daarbinnen bestaan verschillende specialismen. We helpen je graag om jouw schoonmaakprofessionals de kneepjes van het vak te leren! We organiseren onder andere diverse RAS-opleidingstrajecten voor jouw schoonmakers, maar ook voor je leidinggevenden. Daarnaast geven we specialistische trainingen, voor schoonmaak in bijvoorbeeld stof- en kiemarme ruimtes (cleanrooms) en operatiekamers, daar waar hygiëne van levensbelang is.

 
 
afbeelding

RAS-opleidingen

Bij Alpheios kun je jouw schoonmakers ook RAS-opleidingen laten volgen. De RAS (Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche) ontwikkelt eind- en toetstermen voor opleidingen en het bewaken van de kwaliteit. Daarnaast kunnen werkgevers bij de RAS een bijdrage krijgen als tegemoetkoming in de opleidings- en verletkosten. Met onze verschillende RAS-opleidingen stomen we jouw medewerkers klaar voor het afleggen van de RAS-examens. Wij bieden de volgende opleidingen aan:

  • Kantoren
  • Gezondheidszorg
  • Thuiszorg
  • Vloeren
  • Hotels/Vakantieparken
  • Voortraject leidinggevenden
  • Leidinggevendentraject

VR-training stof- en kiemarme ruimtes (cleanrooms)

Het schoonmaken van een cleanroom is heel specialistisch werk. Deze ruimtes zijn speciaal ontworpen om besmetting van het product(proces) of het onderzoek dat er plaatsvindt te voorkomen. Als je een cleanroom niet op de juiste manier schoonmaakt, loopt het gehele productieproces gevaar. Het is dus vaak geen optie om trainingen voor dit soort schoonmaak in een echte cleanroom te doen.

Daar hebben we wat op gevonden! Voor het schoonmaken van dit soort ruimtes zetten wij naast theorie ook praktijk in, met gebruik van virtual reality. De medewerker zet een VR-bril op en staat plotseling midden in een cleanroom die gereinigd moet worden. Na het virtueel reinigen kijken we terug wat er goed ging en waar nog aan gewerkt moet worden. Een interactieve en veilige manier van leren!

Zusterbedrijf Hago Zorg maakt al gebruik van deze trainingen.

 

Kunnen we jouw specialisten helpen ontwikkelen?

Neem contact met ons op voor een goed en kritisch gesprek over je vragen en doelen. Wij schuiven graag bij je aan om samen te werken aan een ontwikkelingsplan voor jouw medewerkers!