Efficiency + hygiëne

Hospitainer en Alpheios: een match uit duizenden

In de wereld van mobiele medische faciliteiten speelt Hospitainer een cruciale rol. Het bedrijf, dat zich specialiseert in het ontwerpen, bouwen en leveren van mobiele ziekenhuizen en medische faciliteiten, heeft zich gevestigd als een pionier in het bieden van medische zorg aan afgelegen en crisisgebieden. Hospitainer’s missie is helder: zorgen dat medische zorg beschikbaar is, ongeacht de locatie.

Gewerkt aan:
Efficiency
Hygiëne
Belang van schoonmaak
Schoonmaakkwaliteit

Samenwerking sinds:
Medio 2015

Hospitainer-Alpheios-menseningesprekbijmaquette
Schoonmaak van groot belang

Het begin van een nauwe samenwerking

Jaren geleden kwamen Hospitainer en Alpheios via wederzijdse contacten met elkaar in gesprek. Een reis naar het Midden-Oosten markeerde het begin van hun nauwe samenwerking. Sanne van Heusden, operationeel directeur van de Hospitainer Foundation en dochter van Hospitainer-oprichter Rolof Mulder, herinnert zich deze beginfase nog goed. Tijdens een van hun projecten bleek dat de aangeleverde nood units niet werden schoongemaakt. Dit kwam grotendeels doordat de klant zelf geen schoonmaakmiddelen had in een dergelijke medische setting.

"Het was een uitdaging, want zonder de juiste schoonmaakmiddelen konden de units niet voldoen aan de hygiënestandaarden die essentieel zijn voor medische faciliteiten," vertelt Sanne. "Dankzij het snelle schakelen van Alpheios konden we toen snel starten met het leveren van onze producten inclusief bijbehorende schoonmaaksets. We zochten naar een partner die niet alleen de juiste producten kon leveren, maar ook begreep hoe belangrijk schoonmaak is in een medische setting. Alpheios kwam meteen als de juiste keuze naar voren vanwege hun uitgebreide expertise en hun vermogen om maatwerkoplossingen te bieden."

Hospitainer-Alpheios-Hugolaatmagazijnzien
Hospitainer-Alpheios-Sannelaatnoodcontainerzien
Bijzonder en inspirerend

Een gedeelde visie

Wat deze samenwerking bijzonder maakt, is de gedeelde visie en missie van beide bedrijven. Hugo den Hengst, magazijnbeheerder bij Hospitainer, legt uit: "Alpheios brengt niet alleen producten, maar ook kennis en training. Ze helpen ons om de hoogste hygiënestandaarden te waarborgen, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Dit maakt een enorm verschil in de kwaliteit van zorg die we onze klanten kunnen bieden." Lennart Janssen van Alpheios voegt toe: "Het is inspirerend om te zien hoe onze schoonmaakoplossingen direct bijdragen aan het welzijn van mensen in nood. De toewijding en passie van Hospitainer om overal ter wereld medische zorg te bieden, is echt motiverend voor ons team."

Voor de schoonmaaksets hebben Alpheios en Hospitainer samen gebruiksvriendelijke en visuele handleidingen gemaakt. "Alles wat we ontwerpen en delen, schrijven we in duidelijke en eenvoudige taal, zodat iedereen over de hele wereld het kan begrijpen en gebruiken," legt Sanne uit. Hugo den Hengst, mede verantwoordelijk voor de inkoop van schoonmaaksets, benadrukt het belang hiervan: "Zo'n extra vereiste is niet verplicht, maar wij vinden het enorm belangrijk."

Unieke uitdagingen

Op maat gemaakte oplossingen

Beide bedrijven respecteren en ondersteunen elkaars bedrijfsprocessen. Samen zoeken ze naar de beste middelen voor elk project. Een goed voorbeeld hiervan is hun samenwerking voor Mercy Ships, een klant van Hospitainer. "We hadden een op maat gemaakt schoonmaakpakket nodig," vertelt Sanne. "Mercy Ships heeft ziekenhuisschepen die langs Afrikaanse havens varen voor chirurgische ingrepen. We kregen opdracht tot het vervangen van een dockside set-up met medische tenten en hadden beperkte opslagruimte. De uitdaging was om geschikte schoonmaaksets te vinden voor onderhoud en service zonder te veel ruimte ervoor op locatie in beslag te moeten nemen. Dankzij Alpheios hebben we hiervoor een passende oplossing gevonden". 

Hospitainer-manwerktaanleidingwerk
Geen concessies

Kwaliteit en hygiëne

Beide bedrijven leggen sterk de nadruk op het bewust maken van klanten over wat werkelijk noodzakelijk is in een pakket. Zelfs als dit resulteert in hogere kosten, blijft hygiëne een absolute prioriteit. Kwaliteit blijft daarbij altijd van het grootste belang. Hoewel er goedkopere mobiele oplossingen op de markt zijn, bieden die niet altijd de hoogste kwaliteit. Hier vinden beide bedrijven elkaar: zowel Hospitainer als Alpheios staan garant voor topkwaliteit, zonder concessies. Met een diepgeworteld geloof in hun producten vormen Hospitainer en Alpheios daarmee een onverslaanbaar team dat streeft naar perfectie in élke oplossing.

Hoogtepunten van de samenwerking

  • Partnership van al bijna 10 jaar
  • Op maat gemaakte schoonmaaksets voor diverse situaties
  • Samen geen enkele uitdaging uit de weg gegaan
  • Bewustzijn creëren van de noodzaak van goede schoonmaakproducten
  • Hospitainer en Alpheios doen geen concessies wat betreft kwaliteit
  • Samen gebruiksvriendelijke en visuele handleidingen gemaakt

Behoefte aan transparant advies over schoonmaak?

Hospitainer-Alpheios-menseningesprek-bijmaquette