Vive schoonmaakmiddelen

Hoe kan ik de dagelijkse reiniging in mijn organisatie zo duurzaam mogelijk inrichten?

“Vive” betekent leven en dat is precies waar deze productlijn om draait: het leven van mensen, dieren en milieu en hoe we dit zo goed mogelijk kunnen behouden en beschermen. Vive staat voor duurzaamheid, zonder het belangrijkste doel van schoonmaak uit het oog te verliezen: hygiëne en veiligheid. Zo bereikt u een maximaal schoonmaakresultaat met een minimale belasting van het milieu.

Om duurzaam schoon te maken biedt Alpheios verschillende schoonmaakmiddelen voor de dagelijkse reiniging van interieur, sanitair en vloeren, voorzien van het Europese Ecolabel en het Cradle to Cradle Gold certificaat. De Vive reinigingsmiddelen zijn allemaal biologisch afbreekbaar en zijn verkrijgbaar in een reguliere variant voor dagelijkse reiniging bij normale vervuiling, en een extra sterke variant voor wanneer u hardnekkige vervuiling duurzaam wilt aanpakken. U kunt de middelen gebruiken met een doseersysteem, zodat u altijd precies genoeg van het middel gebruikt en er niets verspild wordt. Daarnaast zit de 1 liter Vive chemie in onze ABIPAC flacon, de lichtste kunststof flacon op de markt. Meer weten over Vive? Lees dan hieronder verder.Bekijk alle Vive schoonmaakmiddelen
 
 
afbeelding
 

NIEUW: wijzigingen in het Vive assortiment

Uitbreiding: nieuwe kleuren

Om beter aan te sluiten op de vraag van onze klanten, zijn de kleuren van een aantal Vive producten uitgebreid. Met name vanuit de Belgische markt ontvingen we regelmatig de terugkoppeling dat de kleuren die we voorheen aanboden in de Vive-lijn niet overeen kwamen met de door hen gebruikte kleursystemen. Zo waren zij bijvoorbeeld op zoek naar een rode sanitairreiniger. Door de uitbreiding van het assortiment zijn de Vive producten door klanten te gebruiken in de kleursystemen waaraan ze zelf gewend zijn. De nieuwe kleuren zijn daarnaast ook allemaal verkrijgbaar in een 5 liter verpakking.

Nieuwe kleuren:

Om verwarring tussen de “oude” en nieuwe Vive producten te voorkomen, is er ook aan de oude Vive producten een toevoeging met kleur gedaan in de productnaam. Dit betekent bijvoorbeeld dat de oude Vive Sanitary vanaf nu Vive Sanitary Blue heet en de oude Vive Interior vanaf nu Vive Interior Green.

afbeelding

Minder schadelijk: gevarensymbool vervalt

Vanwege de gewijzigde formuleringen verdwijnen op een aantal producten de gevarensymbolen en gevarenzinnen. Dit betekent dat deze producten (nog) minder schadelijk zijn geworden! Op onderstaande producten (in alle kleuren) verdwijnt het waarschuwingssymbool:

  • Vive Interior
  • Vive Interior Extra
  • Vive Floor
  • Vive Spray
afbeelding


Onderstaande producten (in alle kleuren) behouden het gevarensymbool voor bijtende/corrosieve stoffen:

  • Vive Descaler
  • Vive Sanitary
  • Vive Floor Extra
afbeelding

Vive doseren

Nieuwe kleuren, nieuwe doseermethode

Bij de toevoeging van de nieuwe kleuren aan het assortiment komt direct ook een wijziging in de verpakking en de doseermethode. Let hier dus op als u een van de nieuwe kleuren Vive wilt gaan gebruiken in de 1 liter verpakking! De flacon van de “oude” kleuren heeft een brede hals die door middel van een doseerdop gebruikt wordt. De nieuwe producten zitten echter in een flacon met smalle hals. Deze is alleen te doseren met een doseerpompje of doseerbeker die op de smalle hals past. We leggen de verschillende doseermethodes graag voor u uit.

Meer over doseren
afbeelding

Wat maakt Vive producten duurzaam?

Certificaten: Ecolabel en Cradle to Cradle

Onlangs zijn de Ecolabel certificaten voor onze Vive en Triple-T producten opnieuw verstrekt. Het Ecolabel is een onafhankelijk keurmerk dat wordt beheerd door de Europese Commissie. Het keurmerk heeft als doel om duurzamere productie en consumptie te stimuleren. Alle producten met een EU Ecolabel zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting. De producten die voor het label in aanmerking komen, moeten voldoen aan strenge eisen ten aanzien van de gehele levenscyclus: van grondstoffen, energiegebruik, tot schadelijke stoffen en afval. De nieuwste certificaten zijn geldig tot en met 26 juni 2023.

Daarnaast draagt de Vive chemie het Cradle to Cradle Gold certificaat. Dat betekent dat de reinigingsmiddelen aan zeer strenge milieu- en duurzaamheidseisen voldoen. De producten zijn veilig voor iedereen die ermee in aanraking komt. Doordat ze ook enkel biologisch afbreekbare ingrediënten bevatten, hebben ze geen negatief effect op de binnenluchtkwaliteit, wat zorgt voor een gezondere werkomgeving. Cradle to Cradle producten zijn geschikt voor gesloten kringlopen en hebben geen negatief effect op de waterzuivering, als ze in de afvoer terecht komen. Bekijk al onze certificaten en keurmerken voor een compleet overzicht van onze certificeringen en de producten waarop ze van toepassing zijn.Bijzonder lichte verpakking

De literverpakking van Vive is onze zogenoemde ABIPAC flacon. Deze flacon is zo bijzonder omdat deze literverpakking slechts 37 gram weegt. Daarmee is het een van de lichtste flacons in de markt en dus ook een flacon waarvoor we zo min mogelijk plastic hoeven te gebruiken. Het extreem lage gewicht wordt bereikt doordat de wanden van de flacon ontzettend dun zijn. Ter versteviging is de flacon daarom voorzien van ribbels in de zijkant. Als deze er niet in zouden zitten, zakte de flacon als een plastic zak in elkaar. Om te voorkomen dat u chemie verspilt door te hard in de fles te knijpen, dient de ABIPAC flacon gebruikt te worden in combinatie met een herbruikbare ABIPAC houder. Met de juiste doseerdop kunt u zo perfect doseren en de chemie uitschenken zonder knoeien.

Andere duurzaamheidsaspecten

Duurzaamheid is natuurlijk meer dan alleen een ecologisch verantwoord product of een mooi certificaat. Duurzaamheid staat ook voor duurzame inzetbaarheid van mensen, middelen en materialen. Er is maar een lage dosering nodig voor een uitstekend reinigingsresultaat, waardoor de middelen zuinig in gebruik zijn. Het gebruik van Vive producten draagt daarmee bij aan een kostenefficiënte dagelijkse schoonmaak waarbij de vitaliteit van uw schoonmakers centraal staat. De producten zijn veilig voor de gebruiker en zo mild mogelijk voor de handen.

Duurzaam schoonmaken als totaalplaatje

Simpelweg duurzame schoonmaakmiddelen en -materialen inzetten werkt niet zonder de juiste methodes te gebruiken. Uw mensen opleiden tot het juiste gebruik van middelen, een correcte dosering en inzet van de goede materialen is essentieel om duurzaam te kunnen schoonmaken. Vergelijk het doseren bijvoorbeeld met energie bij u thuis: groene stroom is een duurzame keus, maar het heeft weinig effect als uw apparaten vervolgens dag en nacht op standby staan. Daarom biedt Alpheios niet alleen de Vive middelen en materialen, maar helpen we ook met de implementatie van deze spullen, bijvoorbeeld door het geven van opleidingen en begeleiding om zo duurzaam mogelijk schoon te maken.

Advies nodig over duurzame schoonmaak?

Neem contact met ons op