TIPS RONDOM CORONA EN ANDERE VIRUSSEN

Wat kan ik doen om me goed voor te bereiden?

De huidige situatie rondom corona is volop in het nieuws en zorgt voor veel vragen, zeker nu besmettingen steeds dichterbij plaatsvinden. Onze belangrijkste tips: blijf rustig, perk risico’s zo veel mogelijk in en zorg dat u weet wat u moet doen, mocht er toch een besmetting plaatsvinden. Alpheios heeft verschillende officiële informatiebronnen voor u verzameld, zodat u en uw organisatie weten hoe op de hoogte te blijven van de laatste stand van zaken. Daarnaast bieden we diverse praktische tips om uw infectiepreventiebeleid aan te scherpen en u nu al voor te bereiden op het inperken van een mogelijke besmetting. Uiteraard zijn deze tips ook bruikbaar wanneer het om andere virussen gaat, gebruik de huidige alertheid dus vooral ook als moment om alles weer even op scherp te zetten!

Heeft u vragen over infectiepreventie of heeft u onze hulp of advies nodig?
Neem gerust contact op.

Veelgestelde vragen over corona
 
 
afbeelding

Hoe bereid ik me goed voor in de preventiefase?

Voorkomen is beter dan genezen, daarom geven wij u 5 tips in de preventiefase. Doet er zich dan toch een situatie voor, dan kunnen deze vaak al met kleine en overzichtelijke interventies ingeperkt worden. Een gedegen voorbereiding zorgt voor rust, zodat u kunt blijven doen waar u goed in bent!

Hoe bereid ik me voor op een mogelijke risicosituatie?

Hoe goed uw infectiepreventiebeleid ook is, het kan altijd gebeuren dat een patiënt, cliënt, bezoeker of medewerker in contact komt met een virus. Of dat nu corona is, of een ander virus zoals griep of noro. Bent u op dat moment goed genoeg voorbereid om die ene besmetting in te perken en verdere verspreiding te voorkomen?

Welke producten kan ik gebruiken?

Om het vinden van toepasbare producten makkelijker te maken, hebben we op onderstaande pagina alle corona-gerelateerde producten verzameld. Hier vindt u producten voor handdesinfectie, oppervlaktedesinfectie en persoonlijke beschermingsmiddelen.