TIPS RONDOM CORONA EN ANDERE VIRUSSEN

Wat kan ik doen om me goed voor te bereiden?

De huidige situatie rondom corona is volop in het nieuws en zorgt voor veel vragen, zeker nu besmettingen steeds dichterbij plaatsvinden. Onze belangrijkste tips: blijf rustig, perk risico’s zo veel mogelijk in en zorg dat u weet wat u moet doen, mocht er toch een besmetting plaatsvinden. Alpheios heeft verschillende officiële informatiebronnen voor u verzameld, zodat u en uw organisatie weten hoe op de hoogte te blijven van de laatste stand van zaken. Daarnaast bieden we diverse praktische tips om uw infectiepreventiebeleid aan te scherpen en u nu al voor te bereiden op het inperken van een mogelijke besmetting. Uiteraard zijn deze tips ook bruikbaar wanneer het om andere virussen gaat, gebruik de huidige alertheid dus vooral ook als moment om alles weer even op scherp te zetten!

Heeft u vragen over infectiepreventie of heeft u onze hulp of advies nodig?
Neem gerust contact op.

Veelgestelde vragen over corona
 
 
afbeelding

Hoe bereid ik me goed voor in de preventiefase?

Voorkomen is beter dan genezen, daarom geven wij u 5 tips in de preventiefase. Doet er zich dan toch een situatie voor, dan kunnen deze vaak al met kleine en overzichtelijke interventies ingeperkt worden. Een gedegen voorbereiding zorgt voor rust, zodat u kunt blijven doen waar u goed in bent!

Hoe bereid ik me voor op een mogelijke risicosituatie?

Hoe goed uw infectiepreventiebeleid ook is, het kan altijd gebeuren dat een patiënt, cliënt, bezoeker of medewerker in contact komt met een virus. Of dat nu corona is, of een ander virus zoals griep of noro. Bent u op dat moment goed genoeg voorbereid om die ene besmetting in te perken en verdere verspreiding te voorkomen?

Welke producten kan ik gebruiken?

Om het vinden van toepasbare producten makkelijker te maken, hebben we op onderstaande pagina alle corona-gerelateerde producten verzameld. Hier vindt u producten voor handdesinfectie, oppervlaktedesinfectie en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Vol zelfvertrouwen de vloer op met onze instructievideo’s

Veel bedrijven staan voor de keuze om hun schoonmakers in te zetten op zorglocaties, terwijl ze dat doorgaans niet gewend zijn. We hebben een aantal instructievideo's ontwikkeld die uw schoonmakers makkelijk en snel kunnen bekijken, voordat ze een dergelijke situatie binnen stappen.

Handen schoon? Vergeet uw mobiele apparaten niet!

Mobiele devices zijn zowel zakelijk als privé onderdeel van ons dagelijks leven en dragen daarom een massa micro-organismen en virussen met zich mee. Het schoonmaken van deze apparaten is dus net zo belangrijk als het wassen van uw handen. Maar doet u dit ook regelmatig? En heeft u hier intern afspraken over gemaakt?

Tips voor uw stilstaande schoonmaakmachines

Afgelopen weken zijn wij in diverse panden geweest waar de schoonmaakdienstverlening bijna volledig is stilgevallen of panden inmiddels zelfs volledig zijn gesloten. Om blijvende schade en onnodige reparaties aan uw machines te voorkomen, geven we u graag enkele tips.

Webinar over mondkapjes: feiten en fabels

Op 14 mei 2020 organiseerde Alpheios een webinar over mondkapjes. Jan Kluytmans, hoogleraar medische microbiologie (Amphia Ziekenhuis en UMC Utrecht), deelde daarin zijn visie, kennis en ervaringen met ons. Bekijk de opname van het webinar en onze antwoorden op veelgestelde vragen.

Handalcohol: de zin en onzin

Handalcohol lijkt een makkelijke manier om de handen te reinigen, maar wanneer is het nou eigenlijk nodig en waaraan moet zo'n gel voldoen? Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rijtje.

Heeft u grip op een schoon en veilig gebouw?

Met de Schoon & Veilig zelfscan weet u door het invullen van 7 simpele vragen direct hoe schoon en veilig uw omgeving is.

Disposables tegen besmettingsrisico’s

Werken met wegwerpproducten gebeurt steeds vaker in de professionele schoonmaak. Hoe kunnen disposables uw organisatie helpen bij het beheersen van besmettingsrisico’s? En wat zijn de verdere voordelen ten opzichte van wasbare doeken?

Stroomschema’s (hand)desinfectie

Hoe weet ik of ik een (hand)desinfectiemiddel mag toepassen? Onze stroomschema’s kunnen u helpen om een (hand)desinfectiemiddel te beoordelen.